Vind uit wat je uit verbinding brengt met jezelf

Misschien heb je al veel geprobeerd, zoals therapie, consulten, yoga, mindfulness, coaching, workshops, tai chi, het lezen van boeken.

Wat is het geval wanneer je dit niet het volle leven gebracht waar je naar verlangt?

Omdat er een combinatie nodig is van verschillende ingangen die elkaar versterken. Deze ingangen en zijn bewustzijn (meditatie), inzicht in je familie systeem (familie opstellingen) en diepe ontspanning.

Waarom is de verbinding met jezelf vaak zo lastig?

Dat is omdat je in je opvoeding en op school vaak vergeleken bent met anderen en je geleerd hebt (in het noodzakelijke proces van leren hoe je in de maatschappij moet leven) om je aandacht naar dingen buiten jezelf te richten. Emoties als woede en verdriet waren vaak niet welkom en je bent ze gaan onderdrukken in een poging erbij te blijven horen.

6 dingen die belangrijk zijn om dichter bij jezelf te komen

Waar vele therapieën zich richten op een verstandelijke benadering van een probleem, is de oplossing meestal niet te vinden via je hoofd, maar vooral via contact met je lichaam, je emoties en je zijn.

Vaak houdt een blokkade waar je mee worstelt verband met een verstrikking binnen je familie systeem. Uit liefde draag je een last voor een ander. Om de blokkade op te kunnen lossen is het belangrijk daar zicht op te krijgen.

Belangrijker dan de therapeutische techniek is of de begeleiding gebeurt vanuit liefde en compassie in een veilige omgeving.

Meditatie is essentieel. Therapie zonder meditatie geeft geen blijvend resultaat. Uiteindelijk maakt meditatie therapie overbodig omdat het je in contact brengt met je diepste zijn.

Je wilt wel veranderen, maar tegelijkertijd wil iets in je het bij hetzelfde houden, bij het oude vertrouwde. Verandering betekent een sprong in het diepe; je gaat iets aan wat je nog niet kent. Daar is moed voor nodig en de bereidheid om de angst die daarmee gepaard gaat te aanvaarden.

Dat waar je aandacht aan geeft groeit. Om de veranderingen die je in je leven wilt mogelijk te maken, is het nodig om te oefenen met dat wat je helpt. Ik heb in het verleden gedacht dat er bij een consult of workshop ineens een knop om zou gaan, waarna ik gelukkig zou zijn. Maar zo werkte het niet. Het zijn vele druppels in een continue stroom die de bedding van de levensrivier uithollen.

Wanneer je deze zes principes bij elkaar neemt ontstaat er een krachtig fundament voor heling en spirituele groei.

Voel je een klik?

Voel je een klik bij deze uitgangspunten en wil je meer weten over wat ik aanbied?

Heb je vragen

Heb je vragen over hoe je met mij kunt werken?

Ik vind dat Modita erg goed begeleidt. Als we in verhaal gingen kan Modita dat op respectvolle manier zeggen. Voel me erg op mijn gemak bij Modita. Ze is zo gewoon, ze voelt zich niet meer of minder. Werkt voor mij ontzettend fijn. We waren het weekend in stilte, maar met vragen kun je altijd terecht. Alle lof voor Modita. Om dit in een weekend te ervaren is super. Mijn dochter zei na het weekend: "Mam niet normaal hoe je nu op mij reageert. Zo fijn". Ja en dat komt zeker ook door de begeleiding. Durf zo in mijn gevoel te zakken omdat het veilig voelt bij Modita. - Ria