Osho Meditatie zondagen

Dit zijn vreugdevolle, speelse, verstillende en inspirerende zondagochtenden. Je zult er je hele leven plezier van hebben van de meditaties en je zult medereizigers ontmoeten, die verlangen naar verdieping, innerlijke stilte en vreugde in het dagelijks leven.

Rust in je hoofd en vreugde in je dagelijks leven is wat deze zondagochtenden je geven. De actieve Osho meditaties helpen je om eerst je drukke hoofd te ontladen, waarna het heel gemakkelijk is om bij je innerlijke stilte te komen. Ik geef je korte oefeningen waarmee je meditatie in je dagelijks leven kunt integreren.

"Hallo, ruim 20 jaar geleden maakte ik kennis met Osho meditatie bij Modita. Ik was een deelnemer van haar meditatie groep. Het was een hele stap om hier aan deel te nemen en alles was volkomen nieuw. Maar het waren enerverende, mooie en liefdevolle avonden. Leuke en gelijkgestemde mensen in de groep en iedere week een nieuwe meditatie. Ik leerde, nee , ik ging anders kijken naar mezelf en naar de dingen om mij heen. Liet steeds meer het oordelen weg en daar kwam liefde en compassie voor in de plaats. Met plezier en telkens weer nieuwe energie ging ik naar de cursus toe en na afloop met een glimlach naar huis (en met het huiswerk!).
Meditatie is zo divers en soms onherkenbaar aanwezig, dat als ik mijn dag zou ontleden ik zou zien dat ik dagelijks iets van meditatie toepas. Bijvoorbeeld, de hier en nu oefening (bewust even de aandacht naar de omgeving om uit mijn hoofd te komen) of tijdens het lopen mijn pas vertragen, of achterover zitten en kijken ( observeren van de ander of mijzelf ), buikpijn hebben en daar met mijn aandacht naar toe gaan. Genieten van muziek, met aandacht afwassen of de was ophangen etc. Meditatie is niet alleen stil zitten of luisteren naar muziek, maar zoveel meer. Door actief te blijven mediteren ben ik mijzelf ervan bewust wanneer ik moet mediteren en welke meditatie ik het beste kan doen. Ik denk en weet dit niet zeker, maar ik pas het waarschijnlijk ongemerkt toe als ik het nodig heb. Het is een deel van mijzelf geworden. Ik ben daardoor geworden wie ik nu ben."
- Anoniem